Itsenäisyyspäivän vapaa on vietetty, mutta viikonloppu on alkamassa. Ihankuin lomasta lomaan eläisi! Ensiviikolla kuitenkin (toivottavasti) saavumme taas kouluun. Eikös olisin huomattavasti mukavampaa olla koulussa ilman, että tarvitsee palella? Niimpä.

Juuri sen vuoksi Vihreä lippu -raati järjestääkin VILLAPAITAPÄIVÄN. Pukeutukaahan siis ressukat keskiviikkona 12.12 mukaviin ja lämpimiin villapaitoihin ja sonnustautukaa myös muihin viimalta suojaaviin tamineisiin. Ei hätää! Tempauksen tarkoituksena ei suinkaan ole houkutella teitä pukeutumaan hyvin ja sitten ilkeästi järjestää ohjelmaa ulkona. Halusimme vain tuoda esille sen seikan, että kun koulussa ja kotona pukeutuu lämpimästi voivat rohkeimmat pudottaa sisälämpotilaa asteella parilla, jolloin säästyy sitä energiaksi kutsuttua luonnonvaraa.

Villapaitapäivästä huolimatta emme koulussa ryhdy lämpotilaa laskemaan. Päinvastoin! Varmistamme, ettei kukaan vahingossakaan joudu olemaan viluissaan myymällä keskiviikkona ala-aulassa ruokavälkällä kuumaa glögia ja pipareita. Hinta ei päätä huimaa, sillä glögin ja piparin yhteishinta on 10 senttiä. Kuten vegaanikeksitempauksessa, myös villapaitapäivän happeningissä glögin saa omaan mukiin ilmaiseksi.

Vetäistää siis keskiviikkona villaa vartalon ympärille ja tulkaa nauttimaan herkuista!

Ainiin! Tiesitkös, että kun lasket huoneen lämpötilaa asteella, säästät 5% lämmitysenergiaa. Tämän ja muuta aiheeseen liittyvää tietoa ilmestyy keskiviikkona raadin ilmoitustaululle koulun toiseen kerrokseen.